Zelfdoding

zelfdodingZie jij het leven nog zitten? Veel jongeren beantwoorden die vraag ontkennend. Misschien ben jij een van hen of ken je iemand die diep in de put zit. Zo diep, dat er nog maar een uitweg mogelijk lijkt: er zelf een eind aan maken. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer twee onder jongvolwassenen. In dit mediaboek vertellen jongeren openhartig over hun gedachten aan zelfdoding en over pogingen die ze deden om zichzelf van het leven te beroven. Neem het verhaal van Nelleke. In haar dagboek schreef ze:

“Ik ben moe. Doodop. Wil niet meer verder, maar moet toch. Het is koud, donker en alleen. Ik heb niets meer te verliezen… “

Niet alleen jongeren komen aan het woord. Ook nabestaanden vertellen over hun totale verbijstering en verslagen gevoelens na zelfdoding. Ze hopen allemaal hetzelfde: dat jongeren met elkaar in gesprek raken over hun wanhoop. Dat ze elkaar bij de hand pakken en zeggen: we gaan samen knokken voor dit leven, ook al is het nog zo moeilijk.

Dit mediaboek helpt je daarbij praktisch op weg: op de DVD bij het boek staan twee afleveringen van het televisieprogramma JONG over het onderwerp, plus een speciaal lessenpakket voor in de klas of jeugdgroep. Want leven doe je niet alleen.
Inhoud:
1 boek
1 DVD

“Dit boek is een echte aanrader voor jongeren om een moeilijk onderwerp op een integere en veilige manier bespreekbaar te maken! Door de lessenserie is het ook geschikt voor docenten en volwassenen om jongeren heen.”
Elzeline Strijker, GGD Midden Nederland

Wil je het boek bestellen, klik dan hier.