Terug naar het overzicht

Boek en beleving Eeuwenoude Stilte hier en nu

Eeuwenoude stilte hier en nu is een prachtig uitgevoerd boek over de zoektocht naar rust. Je wordt meegenomen op een reis van hoofd naar hart, aan de hand van de vier treden van stilte. Herademen, struikelen, beminnen en uitreiken: rust vinden gaat in verschillende fases. Naast prachtige teksten en quotes staan beelden en kunstwerken in het boek die je uitnodigen om op adem te komen. Deze beelden zijn gemaakt door verschillende fotografen en kunstenaars, zoals Sjaak Verboom, Jopie Huisman, Lianne Polinder en Martijn Duifhuizen. In hun kunstwerken en foto’s van natuur en architectuur staat verstilling centraal. Zo kom je al kijkend tot rust. Je kunt het boek Eeuwenoude Stilte hier en nu bestellen. 

Leesbeleving bij het boek

Bij het boek hoort een korte online cursus van zeven dagen. Deze beleving is los te volgen van het boek. Je kunt je vanaf nu aanmelden voor deze online beleving. De beleving is samengesteld door Mirjam van der Vegt en Diana Nieuwold en leert je ruimte te verankeren in je hoofd en herinneringen. Zeven dagen lang een andere focus op het leven! Een video en dagelijkse foto-opdracht geven je heel praktisch lessen en inspiratie door middel van kunst en natuur. 

De plek van waaruit de training gegeven wordt, is de KoepelKathedraal in Haarlem. Bekijk hier vast een groet vanuit de Koepelkathedraal.

Je kunt ons inhuren voor een workshop of interactieve avond. 

Diana Nieuwold: De stilte, het ontzag, de nieuwsgierigheid en eeuwige schoonheid, waarmee je ontsnapt aan de drukte van de stad. Dat wat mensen beweegt om een kerk binnen te lopen als ze op vakantie zijn. Dat vasthouden als je weer huiswaarts gaat. Met een herinnering en geschoten beeld dat recht doet. Soms wil je die herinnering terughalen. Daar wil ik mensen graag bij helpen. Zowel via mijn foto’s als die ze zelf ter plekke maken. www.kerkfotografie.nl

Mirjam van der Vegt: Eeuwenoude stilte hier en nu vind je vaak in prachtige kerkgebouwen die met aandacht en liefde zijn gebouwd. Plekken om onthaasting en bezieling stem en ruimte te geven. Ik verzorg graag interactieve lezingen op deze prachtplekken, bijvoorbeeld naar aanleiding van de boeken De kracht van rust (verkozen tot spirituele boek 2021) en Eeuwenoude stilte hier en nu. Naast een 24uurseconomie van geluid bestaat er gunnende ruimte om te herbronnen en genade te ontvangen. www.mirjamvandervegt.nl