Bedrijfstrainingen- training en coaching van medewerkers en managers

Echt enorm verrast. Deze ochtend heeft me geraakt en smaakt naar meer.
(Rene Tromp, destijds directeur-bestuurder LEVWN)

De ochtend die Mirjam bij ons verzorgde was één grote aanmoediging om balans in mijn leven te brengen, zowel in werk als privé. Mirjam zorgt op een plezierige manier voor een pauze. Het gaat over rust en stilte, maar er zit heel veel afwisseling in het programma. Ik zou iedereen aanraden om dit met regelmaat te organiseren. Daar gaat je werk alleen maar effectiever van worden. De investering heb je er snel uit.
Geert Jan van Dijk – Programmamanager Nederland bij Tearfund

Mirjam van der Vegt heeft ons – medewerkers en vrijwilligers – op interactieve manier geïnspireerd rondom ons meerjarenbeleid thema. Ik was geraakt over de wijze van presenteren en de verbinding op ons thema en hoe zij harten heeft weten te raken. Mooi en een cadeau voor iedereen die verbonden is aan een organisatie.
Jolanda van Honk, manager Zorg en Welzijn PCSOH

Een verfrissende en verdiepende manier om met het team op adem te komen. Het heeft meerdere mensen van ons team persoonlijk geraakt. Mirjam bracht met kennis, kunde en enthousiasme de stilte op nieuwe manieren onder de aandacht. Het heeft voor mij de noodzaak om rust en stilte ook in de verbindingstrajecten van Vivento te integreren, onderstreept. Niet streven, maar leven!
Bram Beute van Vivento.

Kostbaar, leerzaam en inspirerend!  De ambiance, maar ook het thema de kracht van rust is een ‘helend’ medicijn. Dit is onze missie: samen met onze patiënten op zoek te gaan naar diepere oorzaken van symptomen. Zingeving en rust hebben we deze dag op een zeer waardevolle manier ontvangen met veel aanwijzingen voor de werkvloer.
Dokters van Nu

Wat een kostbare tijd zo samen op deze idyllische plek, onvergetelijk! Letterlijk en figuurlijk een diepte-investering. Het was “stilstaan om verder te komen”. Confronterend met leerzame eyeopeners, vreugde- en pijnpunten om zo verder te groeien naar wie ik al ben.
deelnemer Edwin over de Kairos Leadership retreat

Mirjam maakte op een mooie interactieve manier verbinding tussen de hedendaagse zorgpraktijk, haar eigen ervaring en het religieuze erfgoed van de zorg.  Je werd geraakt door de materie en was zo niet langer toehoorder, maar werd onderdeel van een proces van (zelf)reflectie. Voor herhaling vatbaar!
Marije Vermaas, Reliëf over de inspiratiesessies menslievende zorg

Mirjam heeft ons door een programma geleid van 24 uur. Daarin was onderlinge ontmoeting, stilte, meditatie en op adem komen in de natuur. Mirjam reikt woorden en vormen aan die raken. Het heeft ons als team en individueel heel goed gedaan! Jos Leijenhorst, directeur Pro life

Alsof er een briesje het bedrijf binnen waaide: de stilte bracht ons op een laagdrempelige manier in de rust. Aanrader!
Yvonne Sparks – directiesecretaresse TEARFUND

Het nieuwe evenwicht tussen werk en rust in Corona-tijd was soms best lastig te vinden.
Mirjam en Addie hebben met hun programma De kracht van rust ons goed op weg geholpen met het vinden van de juiste balans.
Bijkomend voordeel is dat alle collega’s zich door het management gesteund voelen in het nemen van rust naast het harde werken.
Susanne Zuurendonk, CACI

Eindelijk het gevoel dat mijn werkgever snapt wat me beweegt. Het heeft me diep geraakt. (werknemer zorg)

Op een ontspannen manier aan de slag met wat me te diepste beweegt en hoe ik dit toepas in mijn werk. Het werkte verbindend en ik kwam er opgeladen van thuis. (werknemer zorg)

Dit bracht me dicht bij mijn hart en mijn bevlogenheid. Vernieuwend en het smaakt naar meer. (topbestuurder Siemens)

Verrek, ik wist niet dat ik dit ook zo nodig had. Geweldige avond gehad; op adem gekomen. (melkveehouder, Sleen)

Stiltetraining intensief – voor individuen 

Ik heb mezelf terugvonden. Ben weer gaan ‘spelen’ in mijn werk en kan mijn baan nu uitoefenen vanuit mijn hart. (manager zorg en welzijn, 48)

Ontdekte zoveel ruimte van binnen dat ik met vrijmoedigheid de ruime wereld kan instappen. Heeft me nieuwe waardigheid gegeven. (coach, vrouw, 52)

Het was heel fijn een medepelgrim te hebben in een verwarrende tijd van burnout. Mirjam leerde me zelf te wandelen, waar ik dacht dat het  niet meer mogelijk was. 
(vrouw, 36)

Heerlijk zielsonderhoud met veel verrassende en vernieuwende inzichten. Bewust gekozen dit te doen zonder dat ik in de problemen zat. (vrouw, 42)

Kwam eruit als een bewuster mens- opnieuw ontdekt wie ik mag zijn voor God, maar ook voor mezelf en de ander. Hier heb ik mijn hele leven wat aan. (jonge vrouw, 26)

Stilteretraites – al meer dan 40 retraites in binnen- en buitenland

Ik mocht mijzelf zijn. Je was een ‘voldoende’.  Geen uitnodigingen tot sociaal wenselijke antwoorden, maar waardig en vrij. Heerlijk, afgezet tegen de gekte van deze tijd. Toptijd gehad en nieuw elan ontvangen. (man)

Geweldig inspirerend. Een geestelijk avontuur…ook voor mannen! (Ondernemer horeca, Johan van Loo)

Boven mijn verwachting rijk en waardevol. Wat een gezegende ervaring! (vrouw)

Had het niet willen missen. Wat een troostrijke tijd was dit waar ik dagelijks mee aan de slag kan. (vrouw)

Vernieuwend en verfrissend, ook voor onze vriendschap. Dit smaakt naar meer. (twee vriendinnen)

Ik hoopte dat ik God zou ontmoeten, maar ben verrast over hoe vaak het gebeurde! (man)

Boeken – van de Stiltelijn en overige uitgaven zijn meer dan 80.000 exemplaren verkocht

De kracht van rust – verkozen tot beste spirituele boek van het jaar
Praktisch, verdiepend en nodigt uit tot zelfreflectie. Het boek wijst je de weg naar een mindset die innerlijke rust brengt en daarmee relativering, focus en overzicht.
(juryrapport Beste Spirituele boek)

Persoonlijk, rijk, bemoedigend en uitnodigend. Het boek nodigt naar de innerlijke werkplaats te komen – een prachtboek op hartsniveau!
(Prof. dr. Gabriël G. Anthonio)

Eeuwenoude stilte
Het is een van de meest inspirerende boeken die ik in de afgelopen jaren heb gelezen, of misschien nog beter, ervaren. Wat de magie van dit boek is voor mij? De prachtige foto’s van stilteplekken in de natuur, kerken en kloosters, de rake teksten, de rust die ervan uit gaat, de indrukwekkende kunstwerken die erin staan en de inspiratie die het me brengt. Het dagelijkse lezen voelde voor mij als een soort van mini-retraite in boekvorm. Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik trouwens begonnen aan een ander boek van Mirjam van der Vegt, ‘De kracht van rust’. Ook een echte aanrader.
(Mario van de Luijtgaarden, vakantaseren) 

Anderen over Adem de dag en Koester je hart: 
Heerlijk boek, waarin je verlangen de ruimte krijgt. Het helpt je om te verstillen bij het kleine, zodat het grote zichtbaar wordt.
(Minella van Bergeijk) 

Ik las Adem de dag in een periode dat ik werd geleefd door de prioriteiten van anderen. De korte, dagelijkse stukjes brachten me terug bij mezelf en bij God. Dit boek ga ik langer dan één jaar gebruiken!
(Wim Hoddenbagh)

Hoewel we allemaal behoefte hebben aan stilte, kan het in de praktijk brengen beangstigend zijn. In dit boekje word je stap voor stap geleid naar een leven vol rustmomenten en intimiteit met God. Het is een juweeltje: de tips zijn zo aansprekend dat je het liefst direct wilt beginnen!
(Marlies Medema)

Het Stiltedagboek:
De kaars aansteken, neerknielen, fluisteren en luisteren.
De kaars doven, opstaan, de dag ingaan en denken: Morgen mag ik weer.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (columnist, schrijver, spreker)

Gefascineerd heb ik gelezen in dit stiltedagboek. Er ging een nieuwe wereld voor mij open wat stilstaan betreft: stilstaan bij God, je medemens en jezelf. De sublimiteit van onthaasten, zoals in dit dagboek omschreven, maakt het lezen van dit boek tot een zeer waardevolle ervaring.
Jan van den Bosch (presentator Hour of Power)

Dit inspirerende en confronterende boek wijst naar de ontbrekende plek in mijn leven: tijd nemen om te luisteren naar God. Vaak spreek ik teveel. Mirjam daagt me uit om een oude lievelingspsalm opnieuw te zingen en beleven: Merk op, mijn ziel, wat antwoord God u geeft. Arie van der Veer (Nederland Zingt, presentator en schrijver)

Dit kostbare boek geeft je puur goud. Het brengt je terug naar de stilte en naar de Bron waar je ziel naar verlangt. Je wordt geïnspireerd en geconfronteerd, maar bovenal laat dit prachtige boek je wandelen met de almachtige God en liefdevolle Vader.

Carianne Ros (christentherapeut en schrijver van het boek Rust)

Een prachtig dagboek. Mirjam put op inspirerende en beeldende wijze uit het Levende Woord als de Bron voor dagelijkse meditatie. Een aansporing om stil te worden en uit te zien naar een ontmoeting met God in de overpeinzing van Zijn Woord.
Marianne Groen (coördinator retraitecentrum De Spil)

Over glossy Stil schreef de media:
De glossy Stil is overigens een verhaal apart. Het magazine is zo fraai dat het meer een boek is – je wilt dingen uitknippen en inlijsten, wat je vervolgens niet doet, want daar is het als geheel te chic en te compleet voor. Tegelijk vraagt het erom een tijdje open op tafel te blijven liggen, bij een citaat als ”De stilte wacht geduldig tot alle
woorden, plannen en oordelen door de wind zijn weggewaaid”

Het boekenweekgeschenk het Naaiatelier werd lovend ontvangen:
Een aangename verrassing qua thematiek en schrijfstijl die nieuwsgierig maakt naar meer van het werk van Mirjam van der Vegt. (Algemeen Dagblad)

Verplichte kost voor iedereen. (Refdag)

Een geslaagd actieboek. Mirjam van der Vegt schrijft vaardig, in sobere stijl. (Nederlands Dagblad)

Het verhaal is zeer actueel, begeeft zich op het scherp van de snede… schitterend beschreven. Echt een aanrader. – Henk Medema

Over Durf te leven:
Een echt en oprecht boek dat de mens achter de angst zichtbaar maakt. Durf te leven leest als een roman met hedendaagse verhalen en brengt onder woorden wat vaak verborgen blijft. Een aanmoediging om je kwetsbaarheid te tonen. (Ton Kasteleijn, trainer en coach bij semfer.nl)

Een enorm inspirerend en bemoedigend boek vol herkenning. Het geeft je energie en zin om je diepste verlangen uit te leven. Een absolute aanrader! (Yolenta Pater, loopbaancoach aangesloten bij Fluger)

Complimenten hoe in dit verhaal een complex en vernietigend thema fenomeen als angst onder woorden wordt gebracht. Mooie meditaties en praktische oefeningen helpen je om vrijer te leven. (Arie de Rover, councelor en spreker)

Losse lezingen en de Stiltetour 

Origineel programma en ik werd echt meegenomen de stilte in. De eenvoud maakte het zo sterk en blijft daardoor goed hangen. Deze avond stimuleert me om dit dagelijks toe te gaan passen; het is niet een eenmalige ervaring die je uitsluitend tijdens de stiltetour kunt beleven en dat maakt het zo gaaf. Mirjam en Ronald kwamen authentiek en echt over, geen opsmuk, maar echtheid en dat alleen al was verfrissend vanaf een podium. (8) – Wieke

Het heerlijke avond zo uniek. Volgens mij heb ik alle face wel door gegaan bitterheid,verdriet teleurstelling en daarna verlichtingen dankbaarheid. (10) – Wijnanda

Toffe avond, lekker gefocust. Ben mooi meegenomen, de stilte in. Af en toe kwam er een vlaag ‘verlichting’ in mijn geest voorbij. Op 3/4 van de avond ‘moest’ ik mijn handen iets omhoog heffen. Open, om te ontvangen. Beide handpalmen werden gevuld met goud. – Kees

Wij vonden het als stel een hele goede ervaring. Zijn aan het nadenken over een soort ‘stiltekring’ en hebben veel inspiratie opgedaan! Fijn dat je ook leesmateriaal en CD’s ed kunt inzien en kopen (dankbaar gebruik van gemaakt). Het voelde als stilstaan bij eigen hart en gedachten, maar ook tot rust komen bij God. Heerlijk! (9) – Willemijn

Muziek, tekst, stilte, elementen uit de kloosterorde, een trapje… : allemaal aangereikt om te ontvangen in geboden ruimte. En dit keer kon ik, tegen alle verwachtingen in, ontvangen wat God mij gaf in de stilte. –Dieuwke

Een weldaad voor de ziel; eigen geest/gedachten tot rust laten komen; heerlijk ‘zijn’ i.p.v. doen; stilte; diep, ontspannen ademen; zijn Levensadem in je – er mogen zijn, gewild zijn door God; bemind! Wow! (10) –Christa