Terug naar het overzicht

Strooien met giften – decemberinspiratie.

Welk cadeautje of welke oprechte aandacht ontving jij deze week?  Hoe was dit voor jou? 

Het is bijna Sinterklaas – een tijd om uit te delen.  Beoordeel de dag naar wat je zaait, en niet naar wat je oogst. Strooi deze dagen met je liefdevolle giften, want de wereld heeft het nodig.  

Sinterklaas is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra, een Griekse heilige die in de derde eeuw na Christus leefde. Het bekendste verhaal dat over hem de ronde doet is het feit dat hij munten door een open raam strooide, zodat een arme man zijn drie dochters kon laten trouwen, in plaats van dat ze op straat belandden. Dat deze vrijgevige daad zou leiden tot een feest met cadeautjes in Nederland wist de beste man toen natuurlijk nog niet. Zo zie je maar wat zaaien doet.

Drie lessen uit het verhaal van de Sint:

  1. Ga een open raam niet voorbij zonder het goede te strooien. 
    De bisschop gooide zijn munten door een open raam. Waar kun jij dat doen? Beoordeel de dag naar wat je zaait, niet naar wat je oogst.
  2. Doe iets goeds met wat je ontvangen hebt. 
    De arme man liet zijn dochters trouwen en besteedde de gift goed. Hij deelde het goede verder door. Pay it forward!
  3. Markeer het goede als een mijlpaal in de tijd.
    Als je dan piketpaaltjes slaat, vergeet dan het goede niet. Maak er een terugkerend feest van, net zoals met Sint Nicolaas gebeurd is. Benoem het goede en druk op herhaling.


Zoek je een cadeau dat helpt de reis naar rust en ruimte te maken?

Wij hebben enkele suggesties:

 

1. Eeuwenoude stilte hier en nu. 

Dit prachtige koffietafelboek dat ik samenstelde met meerdere kunstenaars helpt je om gedachten even te laten en op te laden via beeld. Naast het boek kun je ook een online belevingsvariant van dit boek volgen. Alle informatie vind je hier. 

2. De kracht van rust – acht tegendraadse leven over werk en het goede leven – nu in deze maand van 21 euro voor 15 euro. 

Dit boek werd verkozen tot Beste Spirituele Boek van 2021. Het helpt je een nieuwe mindset te creëren rondom rust. Met verhalen van inspirators wereldwijd en veel feiten over wat rust met je hersenen doet. Ook kun je de bijbehorende training volgen en een gratis seminar. Dit boek is geschreven voor een algemeen publiek.
Alle informatie vind je hier. 

Wil jij jouw werknemers verrassen: neem contact op. Veel werkgevers geven het boek cadeau aan hun personeel. Daarbij hebben wij speciale trainingen ontwikkeld.

3. De dag met God – gebedenboekje – inclusief mooie kaartenset van 5 stuks.

Bidden is aanschuiven aan de gedekte tafel van Gods voortdurende gebed voor ons. In dit boekje worden eeuwenoude gebeden afgewisseld met hedendaagse gebeden van oa. Rikko Voorberg, Jurjen ten Brinke en mijzelf. Als je even zelf de woorden niet meer weet in deze tijd, weet je dan verbonden.
Bestellen kan hier. 

4. Lucht in je gezin: een vrolijk hardcoverboek met meer dan 50 praktische opdrachten en speloefeningen voor je stille tijd in je gezin.

In dit boek leer je samen met je kinderen Gods rust te ontdekken, beleven en ervan uitdelen. Veel originele opdrachten voor jullie gezamenlijke stille tijd. Er zit een mooie online poster bij met tien leefregels voor een fijne gezinstijd… ook als je wat langer op elkaars lip zit.
Bestellen kan hier.

5. Een unieke beleving cadeau.

Wij ontwikkelden de laatste jaren heel wat online belevingen – een feuilleton, een Teken7weekse en een serie meditaties. Ook hebben we de Stiltetour Petrus beschikbaar als hoorspel. Schenk iemand een beleving cadeau. Alle initiatieven vind je hier. 

Blijf op de hoogte

Ik ben nog niet klaar, maar ik houd er wel mee op (boer Jan)

Mirjams Leestafel

Schrijf je in voor Mirjams Leestafel en ontvang inspiratie en onthaasting voor je dagelijks leven.