Een midweek of weekend onthaasten en stilte oefenen kan tijdens de stilteretraites midden in de bossen. Mirjam van der Vegt en team heten je welkom op de retraites waar je ruimte krijgt voor innerlijke verdieping door middel van meditatie, lezingen en creatieve inspiratie. 

OVERZICHT RETRAITES

De retraites zijn over het algemeen snel volgeboekt. Geef je dus tijdig op.
Momenteel zijn er alleen leiderschapsretraites beschikbaar.

Klooster Denekamp: 4-6 november 2024 Leiderschapstrainingsretraite
Klooster Denekamp: 9-11 juni 2025 Leiderschapstrainingsretraite
Klooster Denekamp: 3-5 november 2025 Leiderschapstrainingsretraite

UITLEG PER STILTERETRAITE

Stilteretraite Basis: 2x per jaar | voorjaar en najaar 

Tijdens deze onthaastende retraite ontdek je wat stilte doet met een mens en waarom het heilzaam is om deze momenten in je leven in te bouwen, ook in je relatie met God. Wat komt er omhoog in de stilte en wat doe je daarmee? Inhoud: huiskamerconcert Stiltetour, lezingen, stiltewandeling, meditaties gedurende de dag, mogelijkheid tot massage en rust en ruimte van de bossen.

Geen data beschikbaar

Stilteretraite Verdiepend: 2x per jaar | voorjaar en najaar 

In deze retraite vol bezinning ga je, net als bij de Stilteretraite Basis, de stilte in. Deze keer draait de hele retraite rondom een verdiepend thema. We gebruiken stilte als middel om dit thema uit te werken. Ook zijn er lezingen en creatieve verwerkingen om het onderwerp uit te diepen. Het is aan te raden om altijd eerst de Stilteretraite Basis te volgen, zodat je ook de onderliggende gedachten achter de werkvormen begrijpt.

Geen data beschikbaar

Stilte-5-daagse | eind zomer | bezinning en focus 

Tijdens deze vijf dagen (woensdagavond tot en met zondagmiddag) aan het eind van de zomer krijg je tijd om te verbreden en te verdiepen. Aan het begin van een nieuw seizoen is het goed om stil te staan en te bezinnen op jouw persoonlijke doelen. De focus van deze stiltedagen ligt op het nadenken over het komende seizoen. Je ontwikkelt deze dagen een focus door het kiezen van een #oneword en leefregels die positief zijn voor jouw gewoontevorming. Stille tijd met God, lezingen, een creatieve dag onder leiding van een professionele kunstenaar en creatieve verwerking zorgen ervoor dat jij heel praktisch en concreet met je jaarthema aan de slag gaat in je dagelijkse leven.

Geen data beschikbaar

Trainingsretraite Leiderschap vanuit de Kracht van rust | olv Mirjam van der Vegt en Prof. dr. Gabriël Anthonio | 2x per jaar | voorjaar en najaar | klooster Denekamp

Deze meerdaagse richt zich op leidinggevenden met een grote verantwoordelijkheid. Dat zijn bestuurders of managers en leidinggevenden in een professioneel kader. Heb jij ook weinig tijd om stil te staan op je reis en bij je leiderschapsontwikkeling? Ga je op in de waan van de dag? Gun jezelf een moment van waardevol stilstaan, om vanuit persoonlijke waarden in verbinding in beweging te komen. Zo maak jij het verschil.
Deze trainingsretraite gaat de reis naar binnen, op zoek naar jouw innerlijk kompas. Je ontdekt wat jij de wereld te bieden hebt als leider en hoe je daarin met kracht leiding aan kunt geven. We gaan aan de slag met de kracht van rust, focus vanuit waarden met duidelijke resultaten voor ogen. Hiermee zul je met minder moeite meer kunnen bereiken! (12-15 deelnemers).

Klooster Denekamp: 4-6 november 2024 Leiderschapstrainingsretraite
Klooster Denekamp: 9-11 juni 2025 Leiderschapstrainingsretraite
Klooster Denekamp: 3-5 november 2025 Leiderschapstrainingsretraite

Ervaringen

Weten wat anderen meemaakten tijdens lezingen en trainingen? Lees hier reviews van de retraites.