QS Stilteretraites

Een midweek of weekend onthaasten en stilte oefenen kan tijdens de stilteretraites middenin de bossen in Doorn of in een olijfgaard in Italië. Mirjam van der Vegt en team heten je welkom in het statige boshuis te Doorn, of een villa in Italië waar je ruimte krijgt voor innerlijke verdieping door middel van meditatie, lezingen en creatieve inspiratie.

Wil je meer weten over een stilteretraite in het algemeen? Lees hier meer achtergrondinformatie over de QS stilteretraites >>

QS Stilteweekend basis : 1x per jaar | voorjaar | Doorn
Tijdens dit onthaastende weekend ontdek je wat stilte doet met een mens en waarom het heilzaam is om deze momenten in je leven in te bouwen, ook in je relatie met God.  Wat komt er omhoog in de stilte en wat doe je daarmee? Inhoud: huiskamerconcert Stiltetour, lezingen, stiltewandeling, meditaties gedurende de dag, stiltefilm met bespreking, mogelijkheid tot massage en rust en ruimte van de bossen van Doorn.

13-15 maart 2020: QS Stilteweekend basis – Brandpunt Doorn

QS Stilte-5-daagse | eind zomer | bezinning en focus | Doorn
Tijdens deze vijf dagen (woensdag tot zondag) aan het eind van de zomer krijg je tijd om te verbreden en te verdiepen. De focus van deze stiltedagen ligt op het nadenken over het komende seizoen. Je ontwikkelt deze week een focus door het kiezen van een #oneword en leefregels die positief zijn voor jouw gewoontevorming. Lezingen, een schilderdag olv een professional en creatieve verwerking zorgen ervoor dat jij heel praktisch en concreet met je jaarthema aan de slag gaat.

Doorn: 28 augustus – 1 september 2019: QS Stilte-5-daagse Bezinning & Focus

  

QS Stilteweekend verdiepend : 1x per jaar | najaar | Doorn
In dit weekend vol bezinning ga je net als bij het Basis Stilteweekend de stilte in. Deze keer draait het hele weekend rondom een verdiepend thema. We gebruiken stilte als middel om dit thema uit te werken. Ook zijn er weer lezingen en creatieve verwerkingen om het onderwerp uit te diepen. Het is aan te raden om altijd eerst het QS Stilteweekend basis te volgen, zodat je ook de onderliggende gedachten achter de werkvormen begrijpt.

Doorn: 1-3 november 2019: QS Stilteweekend verdiepend

Italië

QS Stilteretraites in de olijfgaard: 2x per jaar | Italië
Een midweek lang onthaasten in een Italiaans landhuis, omringd met olijfbomen. Op een plek waar ruimte vanzelfsprekend is, leer je meer over verstilling in de praktijk van je leven, Gods stem leren verstaan met al je zintuigen en je passie herontdekken. Natuurlijk krijg je elke dag heerlijk te eten onder de pergola en ontdek je ook meer van de prachtige omgeving.

16-20 september 2019: QS Stiltemidweek – Villa Fonti (Italië)

OVERZICHT QS STILTERETRAITES 2019
Doorn: 15-17 maart: QS Stilteweekend Basis (inmiddels vol)
Doorn: 28 augustus – 1 september 2019: QS Stilte-5-daagse Bezinning & Focus
Italië: 16-20 september 2019: QS Stiltemidweek
Doorn: 1-3 november 2019: QS Stilteweekend verdiepend

OVERZICHT QS STILTERETRAITES 2020
Doorn: 13-15 maart QS Stilteweekend Basis, Brandpunt
Italië:   18-22 mei QS retraite Italië
Doorn: 26-30 augustus QS Stilte 5-daagse, Brandpunt
Italië:   14-18 september QS retraite Italië
Doorn: 6-8 november QS Stilteweekend verdiepend, Brandpunt

Weten wat anderen meemaakten tijdens lezingen en trainingen? Lees hier de testimonials van de retraites.