Wat is een stilteretraite?
Een stilteretraite is een cadeau aan jezelf. Je neemt een moment van onthaasting in een maatschappij die maar doorholt. Lichaam, ziel en geest komen tot rust. Je ontvangt ruimte om opnieuw gevuld te raken en zult jouw QS ontdekken. QS staat voor Quiet Strength, Spot, Streams en Soul: op een rustgevende plek ontdek je leven en/of werken vanuit je hart zonder opgebrand te raken.

Ontdek de retraites en overige trainingsmogelijkheden. 

Waarom een stilteretraite?
Tijdens een retraite verandert je perspectief; je ontvangt letterlijk en figuurlijk ruimte om de dingen van een afstand te bekijken en wordt uitgenodigd vanuit je waarden te bewegen. Van binnenuit leven in plaats van te worden opgejaagd van buitenaf. Uit onderzoek van CBS blijkt dat de westerse mens opgejaagder leeft dan ooit. Dit leidt tot concentratieverlies, depressieve gevoelens en niet zelden tot burn-out. Wie stil wordt, vindt wat is verloren.

Een stilteretraite met begeleiding
Tijdens de Stilteretraites met Mirjam van der Vegt ga je niet alleen de stilte in. We verwelkomen je op landgoed het Brandpunt in Doorn met een groep ervaren medewerkers. Je wordt meegenomen de stilte in door middel van inspiratiesessies, een aantal meditaties per dag en creatieve verwerking. Tijdens het weekend zijn er ervaren gebedsmedewerkers aanwezig die je willen zegenen op de plaats waar jij staat. We gaan ervan uit dat je zelfredzaam bent.

Ga naar de retraites en overige trainingsmogelijkheden 

Een stilteretraite…op zoek naar God
De stilteretraites die wij organiseren zijn christocentrisch van aard. Dat wil zeggen dat we op zoek gaan naar God in de stilte en Jezus zich aanbiedt als medepelgrim op je weg. Hij maakt de reis ook, omdat hij de diepste stilte kent. Toch dringt hij zich niet aan je op: je mag komen zoals je bent, gelovig of niet-gelovig. We zien ernaar uit om je te ontmoeten!

De huidige stilteretraites op een rij.
Er zijn per jaar meerdere stilteretraites beschikbaar. De ervaring blijkt dat de retraites gemiddeld één tot twee maanden van tevoren vol zitten. Reserveer dus tijdig je plek. Ook kunnen we je op een wachtlijst plaatsen.

  • Voorjaar: QS Stilteweekend Basis
  • Zomer: QS Stilte-5-daagse Bezinning & Focus
  • Najaar: QS Stilteweekend Verdiepend
  • Voorjaar en nazomer: QS Stiltemidweek in Italië (met een kleiner team)

Klik hier voor alle informatie over de retraites. 

Reviews van bezoekers van de retraites:
Ik mocht mijzelf zijn. Je was een ‘voldoende’.  Geen uitnodigingen tot sociaal wenselijke antwoorden, maar waardig en vrij. Heerlijk, afgezet tegen de gekte van deze tijd. Toptijd gehad en nieuw elan ontvangen. (man)

Boven mijn verwachting rijk en waardevol. Wat een gezegende ervaring! (vrouw)

Had het niet willen missen. Wat een troostrijke tijd was dit waar ik dagelijks mee aan de slag kan. (vrouw)

Vernieuwend en verfrissend, ook voor onze vriendschap. Dit smaakt naar meer. (twee vriendinnen)

Ik hoopte dat ik God zou ontmoeten, maar ben verrast over hoe vaak het gebeurde! (man)

Reviews van QS stiltetrainingstraject

Ik heb mezelf terugvonden. Ben weer gaan ‘spelen’ in mijn werk en kan mijn baan nu uitoefenen vanuit mijn hart.(manager zorg en welzijn, 48)

Ontdekte zoveel ruimte van binnen dat ik met vrijmoedigheid de ruime wereld kan instappen. Heeft me nieuwe waardigheid gegeven. (coach, vrouw, 52)

Het was heel fijn een medepelgrim te hebben in een verwarrende tijd van burnout. Mirjam leerde me zelf te wandelen, waar ik dacht dat het  niet meer mogelijk was. 
(vrouw, 36)

Heerlijk zielsonderhoud met veel verrassende en vernieuwende inzichten. Bewust gekozen dit te doen zonder dat ik in de problemen zat. (vrouw, 42)

Kwam eruit als een bewuster mens. (jonge vrouw, 26)