Wie stilte zoekt, vindt wat is verloren

 

Leven is pelgrimeren; ik loop daarbij graag een stuk met mensen op. In mijn boeken, retraites en trainingen neem ik je mee op een avontuurlijke reis naar je hart en nieuwe inzichten. Zo leer je leven met zin en vreugde. 

Mijn huidige activiteiten ontstonden twaalf jaar geleden vanuit een periode waarin ik zelf mijn hart (her)vond na een heftige burn-out. Als journalist bij actualiteitenrubrieken Twee Vandaag, Netwerk, en diverse dag- en maandbladen floreerde ik, maar  in de drukte raakte ik mijzelf kwijt. De vraag drong zich op:

Wie ben ik als ik niets doe en heb?

Niet wetende dat dit de belangrijkste vraag van mijn leven zou worden, ging ik op weg, ontdekte de grond van mijn bestaan… en nog veel meer onverwachts! De reis naar binnen leerde me nieuwe manieren van leiderschap in werk en relaties. Die reis maak ik graag samen – de boeken en retraites en trainingen bleken in een grote behoefte te voldoen. Van de boeken werden er alleen al meer dan 80.000 exemplaren verkocht in binnen- en buitenland en duizenden mensen bezochten lezingen en/of retraites. Dankbaar was ik toen het boek  De kracht van rust werd verkozen tot beste spirituele boek.

Verbondenheid
Als gelovig mens ervaar ik dat God  mij steeds opnieuw verrast. Geen wonder dat je dat kunt teruglezen in mijn boeken, maar ik houd niet van hokjes. Dit zorgt er vaak voor dat we uit verbinding raken, terwijl de liefde zich niet gevangen laat zetten. De stilteretraites zijn christocentrisch van aard, maar iedereen is welkom. Ook put ik graag uit de rijke kloostertraditie die woestijnvaders ons hebben nagelaten. Stilte brengt verbondenheid met een ieder tot stand, stilte brengt je in de wereld, zei Henri Nouwen ooit. Vanuit dat oogpunt hebben we ook de universele en tijdloze glossy Stil gemaakt en ontstonden de trainingen voor algemeen publiek, zoals boek en beleving bij De kracht van rust. Ik doe mijn werk met hart en ziel en geniet ervan, zoals je hopelijk ziet als je door deze website bladert. Wanneer jij aanschuift bij Mirjams Leestafel, ontvang je een wekelijkse reflectie voor meer verbondenheid.

Samen leren
Samen leren we rusten, in werk en leven. Op het overzicht van de agenda op deze site staan de open lezingen waarbij iedereen kan aansluiten. Wilt u een lezing boeken voor een besloten gezelschap of team? Neem dan contact op via het contactformulier. 

Doorbreek de Stilte – ambassadeur
Dietrich Bonhoeffer zei het ooit: Stilte mag altijd doorbroken worden als menswaardigheid in het geding is. Daarom open ik mijn mond graag voor mensen die onder de radar leven, zoals voor vluchtelingen, en ben ik ambassadeur van Tearfund.  Daarnaast ben ik fan van  Het Naaiatelier in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nieuwkomers hun plek hebben. Over hen schreef ik een gelijknamig boekenweekgeschenk.

 

       

 

 


Ondersteuning
Stilte, rust en aandachtig leven verdient meer aandacht in een gehaaste samenleving. Daarin sta ik niet alleen. In de afgelopen jaren ontstond hieruit de beweging Pura Vida- op weg naar rust.  Vanaf 1 januari 2024 worden veel van de huidige activiteiten hier ondergebracht, waaronder de retraites. Wees welkom om met ons mee te reizen.

 

Weten wat anderen vonden van boeken en/of trainingen? Lees hier testimonials.
En hier vind je meer informatie op LinkedIn. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat ik geen ster ben in het bijhouden daarvan, want dan schrijf ik liever aan de verhalen die altijd rondzingen in mijn hoofd, lees zelf een boek of zit in met mijn handen in de tuin, ben erop uit met mijn Volkswagenbus of werk op het land – want sinds kort ben ik ook herenboer(in). De rijke lessen van de grond kun je ook toepassen op je dagelijks leven.

Ik hoop je te ontmoeten!