Over Mirjam

Wie stilte zoekt, vindt wat is verloren – ontdek leven en werken zonder opgebrand te raken. 

Leven is pelgrimeren; ik loop daarbij graag een stuk met mensen op. In mijn boeken, retraites en trainingen neem ik je mee op een avontuurlijke reis naar je hart en nieuwe inzichten. Zo leer je leven met zin en vreugde. 

Mijn huidige activiteiten ontstonden vanuit een periode waarin ik zelf mijn hart (her)vond na een heftige burnout. Als journalist bij actualiteitenrubrieken Twee Vandaag, Netwerk, en diverse dag- en maandbladen floreerde ik, maar  in de drukte raakte ik mijzelf kwijt. De vraag drong zich op:

Wie ben ik als ik niets doe en heb?

Niet wetende dat dit de belangrijkste vraag van mijn leven zou worden, ging ik op weg en ontdekte de grond van mijn bestaan. Vanuit de grond kun je tot bloei komen, van binnenuit ontstaat leiderschap. Die reis gun ik anderen ook – de boeken en retraites bleken in een grote behoefte te voldoen. Van de boeken werden er alleen al meer dan 50.000 exemplaren verkocht en duizenden mensen bezochten lezingen en/of retraites.

Verbondenheid
Dat ik een gelovig mens ben, zie je terug in mijn boeken en QS retraites, die christocentrisch van aard zijn. Ook put ik graag uit de rijke kloostertraditie die woestijnvaders ons hebben nagelaten. Maar laten we elkaar niet in een hokje plaatsen – dit zorgt ervoor dat we uit verbinding raken terwijl de liefde van God zich niet gevangen laat zetten. Om met Henri Nouwen te spreken: Stilte brengt verbondenheid met een ieder tot stand, stilte brengt je in de wereld. Vanuit dat oogpunt hebben we ook de universele en tijdloze glossy Stil gemaakt en ontstonden de bedrijfstrainingen voor algemeen publiek.

Linkedin
Ik doe mijn werk met hart en ziel en geniet ervan, wanneer je door deze website bladert zie je de trainingen, boeken en retraites. Een verkorte CV beschrijving is eveneens te vinden op LinkedIn.

Doorbreek de Stilte – ambassadeur
Ik doorbreek de stilte graag voor mensen die onder de radar leven, zoals voor vluchtelingen. Zo organiseerde ik samen met Gastgezin voor een vluchteling het project Dansen voor vrede. Ook ben ik ambassadeur van Tear. Samen met Tear maak ik vanaf 2019 de jaarlijkse Stilteagenda.

Daarnaast ben ik ambassadeur van Het Naaiatelier in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nieuwkomers hun plek hebben. Over hen schreef ik al het gelijknamige actieboek 2016 in de Week van het Christelijke Boek en we maakten samen de Stilteagenda 2018.

      

Ondersteuning
Stilte, rust en aandachtig leven vanuit christelijk perspectief verdient meer aandacht in een gehaaste samenleving. Daarin sta ik niet alleen. In mijn werkzaamheden en visie wordt ik bijgestaan door een adviesraad en zijn er vrijwilligers die dit ondersteunen met menskracht en financiële middelen. Ik noem dit de Quiet Strengtheners… stille steunpilaren op de weg naar rust. Wil jij ook deel zijn van deze groep, neem dan contact op.

Weten wat anderen vonden van boeken en/of trainingen? Lees hier testimonials.