Terug naar het overzicht

Coronaproof retraite De kracht van rust

Het veelgelezen boek De kracht van rust beschrijft acht tegendraadse lessen over werk en het goede leven. Het leert je om werk en rust goede vrienden te laten zijn. De retraite combineert boek en 8weekse online training met een offline dag.

Bij de online retraite hoort een training die je via app of email kunt volgen. In acht weken behandel je de acht hoofdstukken van het boek, krijg je inspirerende video’s met de geïnterviewden uit het boek en elke dag een ‘dagmenu’ met drie keer per dag een ademmoment met reflectieve vraag, rustpauze en afsluiting van de dag. Deze retraite is compleet door de offline trainingsdag waarin je in kleine groep het geleerde verdiept en oefent met diverse werkvormen. Bekijk hier de trailer.

Wat ontvang je in de online retraite De kracht van rust?

 1. Het boek De kracht van rust krijg je thuisgestuurd.
 2. De achtweekse training bij De kracht van rust via app of email. Het materiaal blijft beschikbaar nadat je de training hebt afgerond en kun je op meerdere manieren steeds weer inzetten. Elke week behandel je een hoofdstuk met een inspirerende trainingsvideo en elke dag ontvang je een ‘dagmenu’ met drie aanmoedigingen tot reflectie en praktische onthaasting. Je kunt dit materiaal onbeperkt blijven gebruiken.
 3. Een offline dag, inclusief lunch en verwerking, waarin we dieper ingaan op het geleerde. Bij voorkeur volg je deze dag aan de start van de training, maar het kan ook op een ander moment. Wij plannen de eerste dag na de harde lockdown. Vooralsnog staat hij op 13 februari.
 4. Tijdens de achtweekse training mag je gebruik maken van ons gebedsteam, dat jouw situatie in het licht wil leggen. De contacten hierover verlopen via email en blijven vertrouwelijk.

 

Investering (inclusief btw) en wijze van opgave

345 euro
Ter info: sommige verzekeringen zoals Pro Life vergoeden een deel van deze retraites.
Je geeft je op voor deze retraite door een mail te sturen naar francisca@mirjamvandervegt.nl
Wij houden je persoonlijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Vooralsnog staat de eerste offline dag op 13 februari gepland.

Over het boek

 • Deze inspirerende persoonlijke tekst is rijk, bemoedigend en uitnodigend. Een prachtboek op hartsniveau!
  (Prof. dr. Gabriël G. Anthonio)
 • Dit inspirerende boek is een echte uitdaging voor vele professionals. Nuchter en tegelijkertijd een aanmoediging tot vertrouwen in meer dan alleen de ratio.
  (Bart van der Vegte, adviseur publieke sector)
 • Dit boek verrast mij absoluut. Veel nieuwe inzichten, zeer verdiepend en met een stevige informatiedichtheid. Daarbij is het heel leesbaar geschreven waardoor het mij pakt en niet meer loslaat – de combi met de app is ook zeer fijn.
  (review bol.com)
 • Het boek bevat zoveel wijsheid dat je maar door wilt lezen. Een aanrader! Ik wilde dat ik het 20 jaar eerder had kunnen lezen.
  (review bol.com)
 • Dit boek is een ode aan rust en ontspanning.
  (Katja Staartjes, atlete, bergbeklimmer en trainer.)
 • Prachtige bloemlezing aan inspiratie om jouw persoonlijke rustmomenten vorm te geven in deze hectische tijd.
  (Arthur Reuvers, directeur van de Stoutgroep)

Reviews 

Zij maakten een belevingsdag mee:

 • Echt enorm verrast. Deze ochtend heeft me geraakt en smaakt naar meer.
  (Rene Tromp, directeur-bestuurder LEVWN)
 • Verfrissende en verdiepende manier om op adem te komen. Kennis, kunde, enthousiasme en vernieuwing typeren de werkwijze van Mirjam van der Vegt.
  (Bram Beute – Vivento)
 • Je werd geraakt, was niet langer toehoorder, maar werd onderdeel van proces van (zelf)reflectie. Voor herhaling vatbaar!
  (Marije Vermaas, Reliëf)
 • Eindelijk het gevoel dat mijn werkgever snapt wat mij beweegt. Het heeft me diep geraakt!
  (Medewerker zorg)

Meer reviews lees je hier.

Blijf op de hoogte

Gehaastheid maakt kunstenaars en heiligen kapot (Abt Christopher Jamison)

Mirjams Leestafel

Schrijf je in voor Mirjams Leestafel en ontvang inspiratie en onthaasting voor je dagelijks leven.