Terug naar het overzicht

Nieuw: bomenfeuilleton met lessen van 50 Bijbelse bomen

In het Bijbelse scheppingsverhaal worden de bomen als gift aan de mensen gegeven:
Hierbij geef Ik jullie de bomen (Genesis 1:29). Vijftig dagen lang kun jij meedoen met het Bijbelse bomenfeuilleton en een Teken7weekse die daarbij aansluit. 

Wanneer je door de Bijbel wandelt kun je dat vergelijken met een boswandeling; overal leer je van de bomen. Kiemkracht, ontmoeting, afhankelijkheid, verbinding, oogst en leven – de bomen houden ons een spiegel voor. Het Bijbelse bomenbos is divers. Je vindt er eiken, ceders, olijfbomen, acacia’s, appelbomen, vijgenbomen, populieren, wilgen, amandelbomen en mosterdbomen. Ook als je nog nooit in de Bijbel hebt gelezen, nodigen we je van harte uit om mee te doen. De natuur nodigt iedereen, gelovig, of niet gelovig – dus kom zoals je bent.

Elke dag een meditatie
Het Bijbelse bomenbos wordt je aangeboden in de vorm van 49 lectio divina’s en een introductie– deze vorm van bijbelmeditatie uit de kloostertraditie vond je eerder ook al in Het Stiltedagboek. Daarnaast of los daarvan kun je optioneel een Teken7weekse volgen onder leiding van André Bikker van De Schilderschool. Als je wilt mediteren en tegelijkertijd wilt tekenen, begin je bij voorkeur met beide tegelijk, want de Teken7weekse verwijst elke week naar de week uit de meditatie.

Meedoen op basis van donatie
Meedoen gaat op basis van een donatie, waarbij wij een richtlijn aangeven van onze daadwerkelijke kosten. Op deze manier kunnen ook mensen meedoen die niet veel geld hebben in deze tijd. Wanneer jij meer te besteden hebt, nodigen we je van harte uit om meer te doneren, zodat dit project voor ons ook rendabel blijft; we ondersteunen er meerdere ondernemers mee.

Meedoen
De Bijbelse bomen hebben ons enorm verrast! Ze zeggen ons veel over hoe we mogen leven en ademen onder een open hemel.
We hopen dat jij meewandelt in deze veertigdagentijd waarin de bomen weer langzaam ontkiemen.

Opgeven kan via deze link.  

Blijf op de hoogte

Ik ben nog niet klaar, maar ik houd er wel mee op (boer Jan)

Mirjams Leestafel

Schrijf je in voor Mirjams Leestafel en ontvang inspiratie en onthaasting voor je dagelijks leven.