Homofilie

uitdeschaduwUit de Schaduw is gemaakt in samenwerking met Olaf Koelewijn. Het bestaat uit een boekje en een dvd met de gelijknamige titel.

In het boekje ontmoeten we tien mannen en vrouwen met een homofiele geaardheid, die ieder op eigen wijze worstelen met geloof en kerk. Zij bekennen kleur en vertellen hoe zijn christen en homo zijn of waren. Wie hen echt wil leren kennen – en dat geldt niet alleen voor deze tien – zal de eigen mening over homoseksualiteit even moeten parkeren en naar hen moeten luisteren, om hun positie, gevoelens en motieven te begrijpen.

Dit boek is niet bedoeld om een discussie over wat wel en niet mag te stimuleren. Het spreekt zich ook niet uit over de verschillende manieren waarop homo’s omgaan met hun geaardheid. Het is geschreven om te luisteren naar de mensen om wie het gaat in dergelijke discussies. Voor hen is het vaak moeilijk te ontdekken welke weg God met hen gaat. Wie dat herkent, zal in denken en spreken fijngevoelig zijn.

Het boek met verzamelde verhalen is nog steeds beschikbaar via uitgever Buijten & Schippersheijn, hieronder kun je het bestellen.
Bestellen via boekenroute.nl

De documentaire op dvd werd in 2004 aangekocht en uitgezonden door de Evangelische Omroep, die er ook een dvd van uitbracht. Je maakt kennis met Herman, Klaas en Dirk-Jan. Zij zijn alle drie positieve christenen met homofiele gevoelens die op zoek zijn naar wat God in hun leven wil. Toch maken ze daarbij heel verschillende keuzes. Mede daardoor roept deze documentaire vragen op. Vragen om samen over in gesprek te gaan. Niet vanuit wederzijds wantrouwen, maar vanuit wederzijds begrip. Om uit de schaduw in het licht te gaan staan. Samen.

De dvd is helaas niet meer via een boekhandel of de EO leverbaar. Heb je toch interesse in de dvd neem dan contact op.