Dansfeest verzet? Wij dansen door!

Het Dansfeest met vluchtelingen aanstaande 17 maart is na overleg met de politie en gemeente Veenendaal voorlopig afgelast vanwege dreiging, zo heeft Stichting Gastgezin voor een Vluchteling en de Basiliek gisteren gemeld. Wees niet ontmoedigd – wij dansen door! 

Beeldmerk_DansenmetVluchtelingen
Al maandenlang werkten we samen met een enthousiast team van vrijwilligers aan dit feest en we hadden er zin in, samen met honderden andere vluchtelingen en Nederlanders.

Zijn we ontmoedigd nu het feest is afgelast? Absoluut niet! Natuurlijk zijn de bedreigingen intriest, maar we zijn als team niet uit het lood geslagen. Het zijn namelijk maar een paar bedreigingen tegenover héél veel mensen die zich hadden aangemeld – zij willen juist wél de verbinding met vluchtelingen aangaan. Dat geeft hoop.

Het geld dat voor de tickets voor het feest is betaald wordt teruggestort en wij beraden ons op een alternatief. De droom van vreugdevolle verbondenheid wordt door velen gedeeld en liefde laat zich niet zomaar verjagen. Zelf ben ik daarom heel rustig over deze beslissing en ik hoop dat we met elkaar de rust en vrede bewaren. Nu was de veiligheid niet gegarandeerd en dan kun je niet doorgaan. Maar van uitstel komt zeker geen afstel, wij gaan binnenkort héél veel vreugde beleven samen met vluchtelingen – net zoals we nu al hebben. Wij dansen gewoon door!

Mirjam

Lees waarom het feest is opgezet.